Make your own free website on Tripod.com
Back HomeNimba
Topography
Page-1

Back Home To the Photo Galleries Send us an E-mail Report Links to other great Liberian websites Advertising rates

STATISTICS INFORMATION FACTS

Regering:
Democratisch republikeinse vorm naar Amerikaans-Engels voorbeeld. Onafhankelijk sinds 1847.

Centenial Bldg
Parlementsgebouw

Staatsvorm:
Statutair dualistisch, op algemene Amerikaanse leest geschoeide wetgeving inzake de moderne sector en een aangepaste wetgeving voor de inheemse bevolking op basis van hun ongeschreven stam-wetten.

Politieke prestaties:

  • Eerste republiek in Afrika
  • Oudste democratie op het Afrikaanse continent
  • Initiatiefnemer OAU: Organisatie voor Afrikaanse Eenheid
  • Initiatiefnemer ADB: Afrikaanse Ontwikkelings Bank
  • Mede initiatiefnemer: Ecowas: Economic West African Association
  • Mede Initiatiefnemer: Ecomog: West African Peace Keeping Force

Gemiddeld inkomen:
US-$200 per maand

Nationale productiviteit:
US-$250 miljoen

Buitenlandse schuld:
US-$2,5 miljard

Electriciteit:
330.000 kw

Electriciteitsgebruik:
143kwh pp

LIBERIA IN VOGELVLUCHT

Liberia ligt aan de zuidwestkust van de hoorn van Afrika, ten noorden van de Evenaar. Het land is 113.370 vierkante kilometer groot en heeft een 595 kilometer lange kustlijn.

De prachtige kustlijn met brede zandstranden grenst aan een 45 tot 85 kilometer brede strook laagland dat door ondiepe lagunes, baaien en mangrove moerassen van water wordt voorzien. Parallel aan deze kuststrook strekt zich een heuvelachtige landschap uit met 500 tot 700 meter hoog golvende plateaus, gedeeltelijk met gras bedekt en gedeeltelijk met dicht oerwoud. Deze heuvels gaan in het noorden over in bergen met eigen typische flora, inlandse rivieren en kreken. In het oosten bevindt zich Sapo Park, een ongerept stuk regenwoud met vele soorten wilde dieren. De grote rivieren vormen de natuurlijke grenzen met de buurlanden; Mano River in het noorden met Sierra Leone en Guinee, en de Cavalla River met Ivoorkust in het zuidoosten. In het zuiden grenst Liberia aan de Atlantische Oceaan.

ph©to: African Studies Program
Cavalla River
©2002: Africa Focus

ZAKEN DOEN

Voor visionaire ondernemers met lef is Liberia HET land van de toekomst. Anno 2005, ruim twee jaar na een 14 jarige burgeroorlog, staat het land eigenlijk opnieuw in zijn kinderschoenen. Het moet weer letterlijk vanaf de grond worden opgebouwd. Gelukkig beschikt Liberia over schier onuitputtelijke voorraden aan bodemschatten en dankzij het tropische klimaat is de grond zo vruchtbaar dat bij wijze van spreken, zelfs een bezemsteel nog vruchten afwerpt. Liberia is een van de weinige landen met nog ongekende mogelijkheden voor buitenlandse investeerders (bedrijven) die bereid zijn om te pionieren. Dankzij haar prachtige natuur, de gigantische voorraden bodemschatten en natuurlijke produkten liggen er kansen voor het oprapen in de visserij, land-, mijn- en bosbouw en in de toeristische industrie. Gekoppeld aan een breed scala incentives (belastingvoordelen met extra bescherming voor nieuwe bedrijven) is het handels- en investeringsklimaat uitermate aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. Waar en wanneer doet zich zoŽn kans nog voor? Liberia heeft een vrije handelseconomie om handel- en industrieprocessen te versnellen, met inwisselbare valuta en zeer liberale buitenlandse uitwisselings richtlijnen die het voor investeerders en ondernemers nog aantrekkelijker maken om partnerships aan te gaan.

Voor adviezen en begeleiding kunt u via de website AFRICA-AFRIKA.COM contact opnemen met het Nederlands sprekende US-Africa LLC dat een vestiging heeft in Monrovia.


[ Volgende pagina ]
MADE
IN
LIBERIA

Grebo Mask-2
Houtsnijwerk

Liberian Made Bamboo Screen-1
Bamboe schermen

Canoo
Kano

Coconuts
Cocosnoten

Redlight Market-1
Markten in Monrovia & Voinjama[ HOME ] [ E-MAIL ]
[ NEXT ]
Continuing pages: [ 0 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 20 ] [ 30 ] [ 40 ] [ 50 ] [ 60 ] [ 70 ] [ 80 ] [ 200 ]


Home | Copyright ©2001-2003 onwards: Willem Tijssen | Legal Notices